Home » Qwiek up + transportkar (zodat de Qwiek up makkelijker te verplaatsen is en daardoor door nog meer bewoners gebruikt kan worden)
21 november 2021

Qwiek up + transportkar (zodat de Qwiek up makkelijker te verplaatsen is en daardoor door nog meer bewoners gebruikt kan worden)

Qwiekup

De Qwiek up is een unieke projector die foto’s en films met geluid kan projecteren op een muur of plafond. Hij wordt in Oudshoorn gebruikt om op woningen en tijdens verenigingen te genieten van concerten maar ook van een wandeling door een stad, over het strand of door het bos.

Voor de individuele bewoner kan er een USD stick gevuld worden met persoonlijke foto’s en muziek. Door deze stick in de Qwiek up te doen kan de bewoner een fotoalbum op de muur of plafond bekijken.

Voor de bewoner die minder mogelijkheden heeft en veel in bed ligt kunnen de qwiek up beelden een stukje afleiding bieden door ze boven het bed te projecteren. Zo heeft een bewoner die uit Vlissingen kwam in het laatste stukje van haar leven foto’s van Vlissingen en beelden van het strand bekeken. En zoals zij het zo mooi verwoordde: “weer even thuiskomen”

In 2021 was het helaas niet mogelijk om de Sinterklaasbingo in Oudshoorn live te doen. Sinterklaas en zijn Pieten namen de bingo op en via de Qwiek up werd op alle woningen Bingo gespeeld

De Vrienden van Oudshoorn hebben recentelijk een aanvulling bij de Qwiek aangeschaft. Met deze zogenaamde Qwiek connect kan door een eenvoudige manier van beeldbellen een live video verbinding tussen de cliënt en zijn of haar familie worden gelegd. Door de levensgrote projectie op de muur of plafond is het net alsof familie bij de cliënt of bewoner op bezoek is. Na het maken van de connectie, kan de cliënt in alle privacy fijn samenzijn met familie of geliefde. En elke afstand is te overbruggen. Hoe mooi is het om even bij te praten met je 95 jarige zus in Den Haag of met je broer die in Canada woont!