Nieuws en updates!

Wat hebben de Vrienden dankzij uw giften kunnen doen in 2019?

Dankzij een grote gift van de Stichting Rijnoord zijn we in staat geweest een nieuwe rolstoelbus aan te schaffen. De bus wordt beschikbaar gesteld voor uitstapjes van de bewoners. De Vrienden betalen alle kosten van onderhoud en exploitatie van de rolstoelbus. Dat doen we ook van de rolstoelfiets en de beide duofietsen.

En wat hebben we nog meer gerealiseerd in 2019?

  • Tovertafel: door projecties op een tafel kunnen onder andere allerlei spelletjes worden gespeeld
  • Inmu: een kussen met rustgevende muziek
  • VR-bril: door deze bril krijgen mensen het gevoel dat ze in een andere ruimte lopen, door de natuur wandelen et cetera
  • Qwiek.up: dit apparaat creëert een audiovisuele beleving voor cliënten, waardoor ze meegenomen worden in hun persoonlijke belevingswereld.

Jaarlijks terugkerende activiteiten:

de boeken zijn klaar

Wij kopen jaarlijks de boeken voor het project ”De Tijd Geritst”, een bijzonder project waarbij leerlingen van het Wellant College in gesprek gaan met bewoners over hun leven. Van deze gesprekken maken zij verslagen die ze verwerken in de door ons gekochte boeken.

Wij financieren het jaarlijkse Zomerfeest, een evenement waar een regionaal bekende artiest optreedt en waar bewoners en familie in een ontspannen sfeer de zomer inluiden.

Wij sponsoren het project ‘schoentje zetten bij opa en/of oma’. Dit bijzondere project maakt dat de (achter)kleinkinderen van bewoners samen met hun opa of oma rond 5 december hun schoentje kunnen zetten. De Vrienden van Oudshoorn spelen voor Sinterklaas en vullen het schoentje.

Wat treft u in Oudshoorn  nog meer aan dat dankzij onze vrienden gerealiseerd is?

In en rond de belevingsgerichte tuin van Oudshoorn vindt u zaken die door de Vrienden zijn gerealiseerd: de bushalte, de bloembakken in de tuin, de dieren in de tuin en de vlaggenmast. Ook de kas in de tuin zijn door de Vrienden gefinancierd. Deze kas biedt bewoners de mogelijkheid om het jaar rond te tuinieren. De kast in de kas is een gift van Avifauna. En nog veel meer:

 • Levensechte katten die spinnen als je ze aait, miauwen en omrollen
 • Fotocamera voor de fotoclub
 • Natuurkoffer die mensen in staat stelt de natuur binnen te beleven

Vrienden geven om elkaar en bieden als het nodig is elkaar een helpende hand…

Deze zaken zijn onmogelijk zonder de giften van sponsoren en donateurs. Zowel voor eenmalige uitgaven als voor de jaarlijks terugkerende kosten zoals het onderhoud van de bus.